Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Resteform med brokkoli og blomkål

Resteform med brokkoli og blomkål

Ingredienser

400 g rester av kylling, kalkun eller en ferdig grillet kylling
1 stk blomkål
1 stk brokkoli
1 stk løk
3 ss smør
3 ss mel
3 dl melk
2 dl buljong
4 ss revet ost etter ønske
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Har du rester til overs? Da er denne oppskriften for perfekt deg, uansett om du har kjøtt eller fisk igjen.

  1. Sett ovn på 180°C. Del kjøtt i biter, del opp brokkoli og blomkål i små buketter, kok møre i lettsaltet vann. Lag en hvit saus, fres løken myk i smør.
  2. Ha på mel og spe med melk, rør godt så sausen blir fri for melklumper. Kok i 10 min. rør av og til. Ha i litt revet ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg grønnsaker og kjøtt i en ildfast form, hell over sausen og topp med revet ost etter ønske. Stek i ca. 15-20 min., toppen skal være gylden og fin. Server med godt brød.

Tips

Kjøttet kan også erstattes av fisk, for eksempel laks.

Relaterte oppskrifter