Sørstatmarinert kylling med søtpotet og maiskolber

Sørstatmarinert kylling med søtpotet og maiskolber

Ingredienser

1 stk stor fersk kylling
2 ss piri piri krydder
2 stk søtpoteter
4 stk maiskolber
olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En klassisk Amerikansk Thanksgiving-rett! Helstekt sørstat marinert kylling, med søtpoteter som fries og mailskolber. Perfekt grillmat, men kan også lages enkelt inne i ovnen.

  1. Smaksrik kyllingrett inspirert av det kreolske kjøkken. Varier med andre grønnsaker etter smak.
  2. Skyll og tørk kyllingen, klipp kyllingen langs ryggbenet og brett den ut. Gni kyllingen inn med olivenolje og krydder, og legg den på et stekebrett.
  3. Del maiskolber i biter og søtpoteter i båter og fordel dem rundt kyllingen.
  4. Smak til med salt og pepper og stek kyllingpannen i ovnen på 225 °C i ca. 25 min.
  5. Godt og enkelt!