Kyllingburger med bacon, guacamole og karamellisert løk

En litt sunnere burger med kyllingfilet som er full av eksotiske, sommerlige smaker. Kombinasjonen av avokado, lime, grillet paprika, karamellisert løk og trøffelost gjør denne burgeren til noe helt utenom det vanlige.
Kyllingburger med bacon, guacamole og karamellisert løk

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Om du vil ta guacamolen til et nytt steg kan du tilsette litt finhakket sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.

Slik gjør du

  1. Bacon: Sett ovnen på 180 grader. Legg skiver med bacon på et bakepapir og stek til de er sprø, ca. 20 min.
  2. Karamellisert løk: Skrell løken og del den i to på langs. Kutt tynne skiver og stek møre i olje. Ha på sukker og stek til det blir karamelisert. Ha på litt smør og smak til med salt.
  3. Guacamole: Mos avocado-kjøttet med en gaffel. Smak til med limesaft og salt.
  4. Stek kyllingfiletene på middels varme til de er gjennomstekt. Del fileten på langs hvis du synes den blir for tykk.
  5. Smør guacamole på bunnen av burgeren og bygg så videre med, kyllingfilet, ost, bacon, karamellisert løk, grillet paprika, banana peppers og Cheddar Truffle Jack saus.