Blinis med pinnekjøtt

Blinis med pinnekjøtt

Ingredienser

150 gr bokhvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts sukker
1 stk egg
2 ss lettrømme
1,8 dl melk
2 ss olje
300 gr pinnekjøtt, ferdig dampet
1 dl lettrømme

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Pinnekjøtt er en favoritt hos mange. Denne oppskriften gir muligheten til å ta pinnekjøttet frem som en forrett eller som en liten smårett, gjerne som juletapas. Blinis er godt som tilbehør til pinnekjøttet. En liten smak av jul - med vri.

  1. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
  2. Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
  3. Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
  4. Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.

Oppskrift fra