Lammefilet med rødbetebulgur

Lammefilet med rødbetebulgur

Ingredienser

Rødbetbulgur

2 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning
1 dl bulgur
1,5 dl syltede rødbeter
2 stk vårløk
0,5 ts salt
6 stk frisk grønn asparges

400 g ytrefilet av lam
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss margarin

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammet.

  1. 1. Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 65 grader).
  2. 2. Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt.
  3. 3. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.

Oppskrift fra