Lammefilet med sennepspoteter og salat

Lammefilet med sennepspoteter og salat

Ingredienser

800 g ytrefilet av lam
2 ss margarin
800 g potet
4 ss olivenolje
4 ss sennep
2 båt hvitløk
200 g grønne oliven
200 g tomat
100 g valnøttkjerner
2 ss frisk rosmarin
2 ss frisk timian
200 g salatblad

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sennep smaker utrolig godt til lammekjøtt. Denne gangen er det potetene som bidrar med smaken.

  1. 1. Brun kjøttet raskt og etterstek det i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen er 65 ºC, rosastekt. Avkjøl og skjær det i skiver.
  2. 2. Skrubb poteter lett. Legg dem i en langpanne og vend inn sennep blandet med olje og presset hvitløk. Stek på 200 °C i ovn til de er helt myke (20 - 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene).
  3. 3. Bland oliven, tomat og valnøtter i en bolle. Strø over urter og vend inn salat.
  4. Anrett salat på en tallerken. Legg på kjøtt og sennepspoteter.

Oppskrift fra