Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Ingredienser

Saus

6 dl vann
1,5 ss maisennamel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
400 g skogsopp
2 stilk frisk rosmarin
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss smør
800 g partypotet
0,5 ts salt
2 ss smør

800 g ytrefilet av lam
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 stilk frisk rosmarin
2 ss smør

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lam trenger ikke være vanskelig for å bli nydelig. Denne retten er enkel og kjempegod. Typisk norsk gourmetmat.

  1. 1. Kok potetene.
  2. 2. Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.
  3. 3. Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet.
  4. 4. Ha utkoket over i en kjele. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
  5. 5. Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.

Oppskrift fra