Lammeskiver med gresk vri

Lammeskiver med gresk vri

Ingredienser

800 g lammelår
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ts tørket oregano

Gresk salat

2 stk tomat
0,5 stk agurk
0,5 stk rødløk
4 blader isbergsalat
80 g fetaost
12 stk oliven
3 dl tzatziki

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Skal du lage gresk mat, kommer du ikke utenom lammekjøttet. Lammelår i skiver får du kjøpt både fryst og ferskt. Kjøttet er mørt, har mye god smak og er magert!

  1. Skjær tomat i båter, agurk i skiver, løk i ringer og salat i fine strimler. Bland sammen med fetaost. Legg salaten på en tallerken eller i en bolle og ha på litt av oljen fra fetaosten og tzatziki.
  2. Ha krydder på lårskivene og grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.
  3. Server gjerne med litt brød ved siden av.

Oppskrift fra