Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Ingredienser

1 kg lammebog
6 båt hvitløk
3 stilk frisk rosmarin
3 ss olivenolje
12 stk vårløk
900 g potet
700 g kålrot
700 g gulrot
3 dl rødvin
3 ss honning
2 ss soyaolje
2 ss hvetemel
5 dl lammekraft
1 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En lammestek trukket i en gryte i ovnen med rødvin. Saftig og smakfull.

  1. 1. Varm ovnen til 200°C. Rens hvitløken, og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet. Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
  2. 2. Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen. Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn. La retten stå i ovnen i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.
  3. 3. Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca. 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom. Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok. Ta så kjøttet ut av gryta ca. 10-15 minutter før servering.
  4. 4. Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet og la det hele få et oppkok, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper. Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over. Server resten av sausen i en skål ved siden av.

Oppskrift fra