Hvilket pinnekjøtt skal du velge?

Hvilket pinnekjøtt skal du velge?

Pinnekjøtt er tradisjonsmat i jula for mange, og de fleste har sin favorittprodusent som de vender tilbake til år etter år. MENY har det største utvalget av ulikt pinnekjøtt, hvilken er din favoritt?

Pinnekjøtt får du hovedsakelig i to varianter, en som er saltet og røkt og en som bare er saltet og tørket. 

Utvalget av pinnekjøtt varierer etter hvor i landet du bor. Du vil noen steder finne små produsenter som røyker pinnekjøttet sitt på en spesiell måte som gir en særegen smak. 

Under ser du de pinnekjøttvariantene som er tilgjengelig i de aller fleste MENY-butikker.

I tillegg får du hele sider for deg som vil kutte selv og First Price for deg som er opptatt av pris. I tillegg til dette har vi Norges beste utvalg av pinnekjøtt, noe for enhver smak. Vi har også hele sider fra Helgø og Gilde.

Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner.

Smedstuen Gård:

Pinnekjøttet er en Matskatt fra Oslo og Akershus. Pinnekjøtt er laget av en lammeside med kam. Produktet har en rødgrå farge, og er gjennomsaltet. Smedstuen Gård gikk helt til topps med sitt pinnekjøtt i NM i kjøttprodukter 2004 og 2006. Mesterskapet avholdes annenhvert år. I 2009 ble Smedstuen Gård kåret til Norgesmester på urøkt pinnekjøtt. 

Gilde Gourmetlam:

Kjøttet tørkes i fjelluft på Gol, på tørkeloft, slik det ble gjort på "gamle-måten" før klimaskap tok over mye av denne prosessen. Dette er med på å påvirke smaksbildet på pinnekjøttet da det ikke er noen konstant temperatur og fuktighet. 

Gourmet lam pinnekjøtt fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har en dempet røyksmak. Kvalitet og håndverk i alle ledd sikrer et resultat som løfter pinnekjøttmiddagen opp på høyfjellsnivå.

Tind

Tind Spekevarer er en av Noregs eldste spekematbedrifter og utmerkingane deres viser at de er blant de beste. Tind liker å utvikle nye smaker, men pinnekjøtet vil de at skal smake slik det opprinnelig smakte. 

Gilde Eldhusrøkt pinnekjøtt

Det er stor forskjell på bare or og bare ord. På Eldhus røyker vi med or levert av lokale bønder. Det er ikke mange produsenter som røyker med or, og dette bidrar selvfølgelig til at kjøttet får en helt spesiell smak. Røykeprosessen må for øvrig tilpasses både årstid, vær og temperatur.