Hvilket pinnekjøtt skal du velge?

Hvilket pinnekjøtt skal du velge?
Pinnekjøtt er tradisjonsmat i jula for mange, og de fleste har sin favorittprodusent som de vender tilbake til år etter år.

Pinnekjøtt får du hovedsakelig i to varianter, en som er saltet og røkt og en som bare er saltet og tørket. Du får også pinnekjøtt av reinsdyr, som har en fyldigere og rikere smak, for deg som vil servere noe utenom det vanlige. Utvalget av pinnekjøtt varierer etter hvor i landet du bor. Du vil noen steder finne små produsenter som røyker pinnekjøttet sitt på en spesiell måte som gir en særegen smak. 

Under ser du de pinnekjøttvariantene som er tilgjengelig i de aller fleste MENY-butikker. I tillegg får du hele sider for deg som vil kutte selv og First Price for deg som er opptatt av pris. I tillegg til dette har vi Norges beste utvalg av pinnekjøtt, noe for enhver smak.


Gilde Gourmetlam:

Kjøttet tørkes i fjelluft på Gol, på tørkeloft, slik det ble gjort på "gamle-måten" før klimaskap tok over mye av denne prosessen.  Dette er med på å påvirke smaksbildet på pinnekjøttet da det ikke er noen konstant temperatur og fuktighet.  Gourmet lam pinnekjøtt fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har en dempet røyksmak. Kvalitet og håndverk i alle ledd sikrer et resultat som løfter pinnekjøttmiddagen opp på høyfjellsnivå.

Tind

Tind Spekevarer er ei av Noregs eldste spekematbedrifter og utmerkingane våre viser vi er blant dei beste. Vi liker å utvikle nye smakar, men pinnekjøtet vil vi skal smake slik det opprinneleg smakte. 


Gilde Eldhusrøkt pinnekjøtt

Det er stor forskjell på bare or og bare ord. På Eldhus røyker vi med or levert av lokale bønder. Det er ikke mange produsenter som røyker med or, og dette bidrar selvfølgelig til at kjøttet får en helt spesiell smak. Røykeprosessen må for øvrig tilpasses både årstid, vær og temperatur.

Gilde Thulefjord:

Med lys døgnet rundt under midnattssolen og varme fra Golfstrømmen, er Nord-Norge en grønn oase i Arktis. Gress og urter byr på ekstra saftige og rike smaker, og gir spesielle kvaliteter til nordnorske lam. Også i tørkeprosessen spiller naturen en viktig rolle. Her benyttes ikke klimaskap, men frisk uteluft for å aktivt styre temperatur og luftfuktighet. Resultatet blir et unikt pinnekjøtt med mild og god fåresmak kombinert med avpasset saltsmak.

Jacobs Utvalgte

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Smedstuen Gård. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner.

Smedstuen Gård:

Matskatt fra Oslo og Akershus. Pinnekjøtt er laget av en lammeside med kam. Produktet har en rødgrå farge, og er gjennomsaltet. Pinnekjøttet skal bære preg av at det er godt tørket. Pinnekjøtt skal smake av speket lammekjøtt og ha en mild saltsmak. Produktet selges røkt eller urøkt. Smedstuen Gård gikk helt til topps med sitt pinnekjøtt i NM i kjøttprodukter 2004 og 2006. Mesterskapet avholdes annenhvert år. I 2009 ble Smedstuen Gård kåret til Norgesmester på urøkt pinnekjøtt. 

Pinnekjøtt av rein:

Samene har i mer enn tusen år naturtørket reinkjøtt. Nå har Finnmark Rein tatt denne tradisjonen ett steg videre og laget pinnekjøtt av rein. Som eneste kjede i verden tar MENY tradisjonen ut i markedet.