Alt du trenger til fårikållaget

Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, og perfekt å invitere gjester på. Her får du triksene som gjør fårikålen helt perfekt, gode tips til drikke og tilbehør. Inviter på fårikållag - for vi har samlet varene du trenger, og deler vår beste og populære fårikåloppskrift.

For å lage fårikål trenger du bare fårekjøtt, kål, pepper, salt og litt vann. Fårekjøttet kan være fra både lam eller sau, hodekål finner du hele året i våre frukt- og grøntavdelinger, mens salt, pepper og vann har mange av oss hjemme til enhver tid. 

Vi har gjort det enkelt for deg, her har vi nemlig samlet alt du trenger til fårikålmiddagen:

Alt du trenger til 4 personer er 1,5kg kjøtt, 2kg kål og pepperkorn etter smak.

Tilbehør til fårikål

Fårikål krever minimalt med tilbehør, bare gode poteter og flatbrød. Velg gjerne melne poteter, som kerrs pink eller pimpernel. De trekker til seg all den gode kraften fra fårikålen.

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter og flatbrød. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter og flatbrød.

Drikke til fårikål

Både øl, hvitvin og musserende er gode drikkevalg til fårikål. Skal du invitere til en skikkelig festkveld, passer champagne også svært godt til. 

Det finnes også en drikk som ikke bare passer kjempegodt til fårikål, men også er laget av høstens grøde. Både eplecider og eplemost smaker svært bra til nasjonalretten, og er i tillegg kortreist og hører høsten til. 

Server fårikål i dype, varme tallerkener med nykokte poteter, en god klatt med smør og litt grovhakket persille over.

Enkel middag med få ingredienser

Visste du at fårikål opprinnelig var en vanlig hverdagsmiddag på landsbygda? Nå er fårikål oppgradert til gjestemat og har fått sin egen festdag. Fårikål har til og med et eget politi og en politibil som passer på at ingen tuller med oppskriften og tilberedningen.

5 gode tips til fårikål

Hva er vanlig koketid på fårikål og hvordan oppbevares rester av fårikål? Her...