Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe

Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe

Ingredienser

Pinnekjøtt. beregn ca 350-400 g pr pors.
Tilbehør:
1 kg kålrot
1 stk. eple
4 stk. gulrot
1 dl matfløte
2 ts muskatblomme
1 ts salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Klassisk måte å servere pinnekjøtt på! Ett fantastisk måltid for oss som tilhører denne prosentandelen på julaften.

  1. Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 1 døgn. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
  2. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
  3. Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
  4. Kålrabistappe
  5. Skrell og skjær grønnsakene i like store biter, kokes møre før du har i eplebitene. Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser. Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.

Oppskrift fra