Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Ingredienser

500 g malt lammekjøtt
2 stk løk
2 ss margarin
2 stk gulrot
200 g hermetiske maiskorn
2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
0,5 ts pepper
2 ss hvetemel
5 dl oksekraft
1,5 kg potet
75 g smør
2 dl melk
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts malt muskat
2 ss smør
2 dl hvitost

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en tradisjonell engelsk rett som er laget på lammedeig og potetstappe.

  1. 1. Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper.
  2. 2. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter. Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.
  3. 3. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre.
  4. 4. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat.
  5. 5. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form. Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.
  6. 6. Stekes i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen.
  7. Serveres med erter eller bønner.

Oppskrift fra