Surret lammesadel

Surret lammesadel

Ingredienser

1,5 kg lammerygg
1 ts tørket rosmarin
0,5 ts havsalt
0,3 ts pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Surret lammesadel eller lammekanon. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. Helt kanon!

  1. 1. Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side
  2. 2. Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke.
  3. 3. Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
  4. 4. Brune kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter.

Oppskrift fra