Middagstips: Slik bruker du ost i matlagingen

Middagstips: Slik bruker du ost i matlagingen

Ostedisken hos MENY er et fantastisk sted som bugner av smaker, lukter og former. Håndskåret ost som brie, blåmuggost og camembert er gjerne noe vi forbinder med et klassisk ostefat med kjeks, syltetøy og druer – men tenker du litt utenfor boksen kan faktisk denne osten være med på å løfte middagen til nye høyder.

Her får du 6 tips til hvordan du kan inkludere ost i middagen!

Tips: Kom gjerne innom ostedisken i din lokale MENY-butikk, og få tips og råd til din middag.

1. Bakt kyllingfilet med ost 

  • Skjær en lomme i kyllingfileten og fyll det med den osten som du liker best – for eksempel brie eller blåmuggost.
  • Pakk inn kyllingen i bacon og stek den gyllenbrun i en panne.
  • Etterstek retten i ovnen i ca. 20 minutter.

Oppskrift på kylling med brie her.

2. Tomatsuppe med castello

Tomatsuppe er favoritt blant det norske folk, og kombinerer du den med osten castello får den raskt et preg av luksus. Lag suppen som vanlig, enten du velger en posesuppe eller lager den selv. Når ingrediensene er blandet, tilsetter du castello white og varmer suppen på svak varme til osten har smeltet. Smaken blir god.

Oppskrift på tomatsuppe her

3. Blåmuggost på burgeren

Gjør helgens hamburger litt mer spennende ved å legge skiver av blåmuggost på toppen. Du bytter enkelt ut cheddar eller hvitost med blåmuggost og lar den smelte i noen minutter før servering. Ha gjerne bacon på burgeren i tillegg!

Oppskrift på burger med blåmuggost her.  

4. Biff med ost

La ost bli en del av biffmiddagen! Tilbered biffen som vanlig. Tilsett så en skive tomat og en tykk skive brie og la det steke med lokk på i ca. 2 minutter. Deretter strør du pinjekjerner over osten og serverer med en grønn salat og cherrytomater.

Eller prøv denne oppskriften på biff med chaumes ost, poteter, aioli og rotgrønnsaker.

5. La osten bli en del av fiskemiddagen

Ost og fisk kan kanskje høres ut som en fremmed kombinasjon, men den er faktisk veldig god. Dersom du spiser mye laks, kan det være godt å piffe opp smaken litt. Har du for eksempel prøvd stekt laks med camembert og fikenmarmelade? Det er både kjempegodt og kjempeenkelt. Strø gjerne litt valnøtter over for prikken over i’en.

6. Gratinert kylling med ost 

Kylling parmentier er en fransk, enkel kyllingrett som barna garantert liker og en flott måte å bruke rester på. Parmentier er en fellesbetegnelse for retter som består av potetstappe og oppdelt kjøtt som gratiners med ost i ovnen. Tilsett gjerne grønnsaker i retten slik at den blir litt sunnere og mer fargerik.

 Oppskrift på kylling parmentier her