Litt grovere pannekaker med eple- og kanelfyll

Å lage litt sunnere pannekaker til middag eller bare til kos, er ikke veldig vanskelig. Her er en oppskrift på litt grovere pannekaker med kjempedeilig eple- og kanelfyll. Oppskriften gir pannekakerøre til 8-10 pannekaker. I filmen ser du flere forslag til fyll.
Litt grovere pannekaker med eple- og kanelfyll
Se video

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ingredienser
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg, og pisk egg og melk sammen for seg i en annen bolle. Bland så egg- og melkeblandingen i de tørre ingrediensene. Visp godt så det ikke blir klumper i røren.
  3. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør og vent til det har smeltet helt og sluttet å bruse. Bruk en øse til å helle pannekakerøre oppi pannen. Se at røren fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når den begynner å stivne. Den trenger ca. 1 minutt på hver side.
  4. Skjær eplene i terninger. Hvis du har en epledeler kan du bruke denne. Da deler du først eplene i båter med epledeleren, og skjærer så båtene i terninger. Kast kjernehusene.
  5. Stek epleterningene i en stekepanne på middels varme, sammen med smør og kanel.
  6. Fyll pannekakene med eplefyll, spis og kos deg!
Ingredienser
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg,  og pisk egg og melk sammen for seg i en annen bolle. Bland så egg- og melkeblandingen i de tørre ingrediensene. Visp godt så det ikke blir klumper i røren.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør og vent til det har smeltet helt og sluttet å bruse. Bruk en øse til å helle pannekakerøre oppi pannen. Se at røren fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når den begynner å stivne. Den trenger ca. 1 minutt på hver side.
Skjær eplene i terninger.  Hvis du har en epledeler kan du bruke denne. Da deler du først eplene i båter med epledeleren, og skjærer så båtene i terninger. Kast kjernehusene.
Stek epleterningene i en stekepanne på middels varme, sammen med smør og kanel.
Fyll pannekakene med eplefyll, spis og kos deg!