5 sommerlige pastasalater du må prøve

5 sommerlige pastasalater du må prøve

Sommer betyr høysesong for deilige, smakfulle pastasalater. Her får du mye igjen for den korte tiden du bruker på kjøkkenet, og med gode råvarer har du raskt et godt måltid perfekt for late sommerdager eller hektiske hverdager.

Enten du har dårlig tid, vil ha med noe enkelt på stranda eller skal ha mat til piknik er pastasalat et supert valg. Pastasalat kan varieres i det uendelige!

Her er våre favoritter i sommervarmen:

Pastasalat med kylling og aioli

Rask, god og lett kyllingmiddag! Lag en kremet pastasalat med kylling og aioli, perfekt på dager du har dårlig tid, eller vil ha en lett middag. Bruk gjerne saftig Lerstang-kylling og fullkornspasta. 

Har du alt du trenger?

Pastasalat med reker og sukkererter

Har du reker til overs fra i går, eller har lyst på en enkel rett med sjømat? En enkel pastasalat med reker og knasende sprø sukkererter er perfekt til både lunsj og middag. Varier gjerne retten med annen sjømat som sjøkreps eller blåskjell.

Hos MENY finner du alltid en salatbar full av oppkuttede grønnsaker og annet godt tilbehør. Spar tid og lag middagen allerede før du har kommet hjem!

Pastasalat med spekeskinke og pesto

Med delikat spekeskinke, pesto, tomater og manchego lager du enkelt på kort tid. Med spennende smaker fra sydligere strøk, passer denne pastasalaten perfekt som både kos og middag til hele familien.

Pastasalat med asparges og honningdressing

Smakfull vegetar pastasalat med asparges, honningdressing, sitronsaft og ristede nøtter. Kjøttfri middag eller lunsj som tar kort tid å lage og vil falle i smak hos store og små!

Du kan også toppe pastaen med friske urter som basilikum, estragon og oregano før servering for ekstra smak.

Godt tilbehør til pastasalaten:

Prøv å dyppe focaccia i Eldorados serveringsklare aioli. Den ferske hvitløksdressingen passer like godt på salaten som til focacciaen!

Pastasalat med fiskekaker

Fiskekaker med pasta og avokado er kjempegodt, og perfekt for dager du har det litt travelt eller bare har lyst på noe enkelt, sunt og smakfullt til middag! En ekstra bonus er at dette fort blir en favoritt hos barna. 

Det er bare fantasien som setter grenser når du skal lage en deilig pastasalat, og det er du som bestemmer innholdet. Grønnsakene kan enkelt plukkes ferdigkuttet i salatbaren til MENY eller handles i frukt- og grøntavdelingen.

Lunsj og middag fra ferskvaredisken

Dårlig tid? I ferskvaredisken finner du nygrillet kylling som passer godt i en pastasalat. Du finner også varme kaker, og spennende dagsferske salater om du er på farten eller ikke har mulighet til å lage noe selv.

Dårlig tid? Kjapp og enkel middag: