Lasagne med laks

Lasagne med laks

Ingredienser

400 gr laksefilet
1 s løk
3 dl hvitvin
12 stk lasagneplater

Ostesaus

3 ss hvetemel
2 dl fiskebuljong
2 dl kremfløte
3 dl ost
salt og pepper

Tomatsaus

2 fedd hvitløk
1 ss smør
400 gr hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
Salt
kajennepepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Bytt ut kjøtt med laks, og vips så har du en deilig og sunn lasagne. Du kan også bruke andre typer fisk eller kombinere med skalldyr. Perfekt til helgekosen!

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laksen i terninger, og finhakk løk.
  3. Kok løk og laks i hvitvin i 2 minutter.
  4. Sil av laks og løk, og hell vinen tilbake i kasserollen.
  5. Pisk sammen hvetemel og fiskebuljong, og pisk jevningen inn i vinen.
  6. Tilsett kremfløte, og la sausen koke noen minutter.
  7. Rør deretter inn to tredel av osten, og smak til med salt og pepper.
  8. Finhakk hvitløk og surr den i smør til den er myk.
  9. Rør inn grovhakkede tomater og tomatpuré, og la koke i 3-5 minutter
  10. Smak til med salt og kajennepepper.
  11. Bland forsiktig inn laks og løk i sausen.
  12. Legg tomatsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form.
  13. Avslutt med ostesaus, og dryss resten av osten over.
  14. Stek lasagnen i stekeovnen i 20-25 minutter.

Oppskrift fra