Slik gjør du pastaen litt sunnere

Slik gjør du pastaen litt sunnere
I en hektisk hverdag er pasta ofte redningen. Her får du tipsene som gjør denne enkle og raske hverdagsmiddagen litt sunnere.

Pastasalat, pastagrateng, pasta bolognese og pasta med laks eller kylling er populære hverdagsmiddager i de norske hjem. Pasta tar gjerne under 10 minutter å forberede, og kan kombineres på mange forskjellige måter.

Her får du tipsene som gjør pastamiddagen litt sunnere!

Bruk fullkorn

Erstatt vanlig pasta med fullkornspasta, som er en god kilde til kostfiber.

Erstatt kjøttdeig med karbonadedeig

Pasta med kjøttsaus er mange barnefamiliers favoritt. Erstatter du kjøttdeigen med karbonadedeig får du en variant med mindre fett. Du kan også bruke kyllingkjøttdeig istedenfor vanlig kjøttdeig.

Bruk gulrøtter i sausen  

Bruk gulrøtter i pastasausen. Da blir den gjerne ekstra saftig og god, samtidig som du får i deg næringen fra grønnsakene. Bruk gjerne 1 revet gulrot pr. 100 gram karbonadedeig. I den opprinnelige bolognese er det, i tillegg til gulrot, også små terninger av stangselleri.

Lag sausen selv (og bruk grønnsaker)

Aubergine, squash, løk og friske tomater passer også utmerket i en pastasaus.

Tips! Liker ikke barna grønnsaker? Klarer de å finne hver minste lille grønnsaksbit du har gjemt i pastasausen? Bruk en hvitløkspresse! Både løk og squash egner seg til å presses gjennom hvitløkspressen. Da vil barna garantert ikke oppdage grønnsakene, bare den gode smaken.

Få pastamiddagen levert rett på døren, handle i Nettbutikken vår! (gjelder Oslo, Asker og Bærum og deler av Akershus)