Spaghetti med spekeskinke og spinat

Spaghetti med spekeskinke og spinat

Ingredienser

500 g fullkornspaghetti
200 g spinat
2 ss olje
100 -200 g spekeskinke
8 - 10 stk sjampinjonger
2 stk hvitløksfedd
0,5 terning buljong
2 -3 dl matfløte
0,5 -1 stk sitron, saften av
salt
pepper
basilikum

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pasta med spekeskinke er en sikker vinner. Like god til hverdag som til helg.

  1. Skjær sjampinjongen i skiver. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek sjampinjongene. Press over saften fra sitronen mens sjampinjongene steker.
  2. Klipp opp spekeskinke og ha nedi pannen sammen med sjampinjong. Ha over buljong og la blandingen putre til all væsken har fordampet. Imens koker du spagetti og lager resten av sausen: Ha litt olje i en gryte eller stekepanne, finhakk hvitløken og ha nedi pannen. La den surre kort før du heller over matfløte. La sausen småputre på svak varme til den har fått en tykk og kremaktig konsistens.
  3. Fjern de grove stilkene på spinaten. Samtidig koker du opp vann med litt salt, og har nedi fersk spinat. Spinaten blir fort klar, så ikke la den stå for lenge. Når spagetti, spekeskinke, fløtesaus og spinat er ferdig, blandes alt sammen i et stort fat, eller på en tallerken til hver. Pynt gjerne med basilikum.
  4. Server gjerne med litt revet parmesan.
  5. For næringsinnhold se www.lhl.no.

Oppskrift fra