Fylte egg på koldtbord

Fylte egg på koldtbord

Ingredienser

6 stk egg
2 ss crème fraîche
2 ss majones
1 ts dijonsennep
1 ss ravigottesaus
0,5 stk rødløk

Pynt

0,5 boks sort kaviar
1 ss frisk timian
2 plate butterdeig
1 stk egg
2 ss sesamfrø

salt og kvernet pepper

5 dråpe tabasco

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Fylte egg er ikke bare smakfullt og godt, men også utrolig dekorativt på for eksempel et koldtbord.

  1. Hardkok eggene, avkjøl og del dem i to på langs.
  2. Ta ut plommen og bland dem med crème fraîche, majones, sennep, ravigottesaus og finhakket rødløk til kremet konsistens. Smak til med krydder. Settes kaldt til det fylles tilbake i eggene.
  3. Kjevle butterdeigsplatene litt ut på lengden. Skjær ut ovale eller runde stykker, fire på hver plate. Pensle med sammenvispet egg og dryss over litt sesamfrø. Stek dem noen minutter på 200 °C til de er lett gylne. Avkjøl og del dem i to.
  4. Legg et fylt egg på hver butterdeigbunn og sett butterdeigstoppen ved siden av. (Ikke la eggene stå på butterdeigsbunnene over tid, da blir de bløte). Pynt med litt sort kaviar og kryddergrønt.

Oppskrift fra