Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos

Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos

Ingredienser

Vegisterkaker

2 dl hvit ris
4 dl vann
0,5 ts salt
1 blomkål
2 dl havregryn, lettkokt variant
1 finhakket hvitløksfedd
2 ss finhakket timian
1 ss revet appelsinskall
salt og pepper
2 ss smør

Tilbehør

1 rødkål, finsnittet
1 dl solbærsirup
1 ss karve
2 Ambrosiaepler, i båter
16 tørkede aprikoser, grovhakket
1 rødløk, i båter
1 ss rapsolje
2 dl Gravenstein eplemost

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en kjøttfri versjon av den klassiske ribbemidagen. Smakfulle vegisterkaker får her følge av klassiske julesmaker som rødkål, eple og appelsin.

  1. Kok risen i vann med ½ ts salt til risen er ferdig.
  2. Del blomkålen i små buketter i kok såvidt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha blomkål, kokt ris, havregryn og hvitløk i en bolle. Kjør til purè med en stavmikser. Vend inn timian og appelsin. Smak til med salt og pepper.
  3. Form små kaker med en skje dyppet i kaldt vann. Stek kakene i smør til de er gyllne rundt hele. Disse kakene kan du gjerne lage i god tid før de skal serveres. Da varmer du dem bare i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.
  4. Kok rødkål, solbærsirup og karve til kålen er myk.
  5. Stek eplebåter, aprikos og rødløk i olje til de begynner å bli myke. Ha på eplejuice og la koke i 3 minutter.