Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos

Dette er en kjøttfri versjon av den klassiske ribbemidagen. Smakfulle vegisterkaker får her følge av klassiske julesmaker som rødkål, eple og appelsin.
Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Vegisterkaker

Tilbehør

Slik gjør du

  1. Kok risen i vann med ½ ts salt til risen er ferdig.
  2. Del blomkålen i små buketter i kok såvidt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha blomkål, kokt ris, havregryn og hvitløk i en bolle. Kjør til purè med en stavmikser. Vend inn timian og appelsin. Smak til med salt og pepper.
  3. Form små kaker med en skje dyppet i kaldt vann. Stek kakene i smør eller vegetabilsk margarin til de er gylne rundt hele. Disse kakene kan du gjerne lage i god tid før de skal serveres. Da varmer du dem bare i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.
  4. Kok rødkål, solbærsirup og karve til kålen er myk.
  5. Stek eplebåter, aprikos og rødløk i olje til de begynner å bli myke. Ha på eplejuice og la koke i 3 minutter.