Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter

Dette er et enkelt og raskt kjøttfritt alternativ til kalkunmiddagen som nytes både til hverdag og fest. Gode smaker, masse næring – og ikke minst smaken av jul.
Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Vegisterkaker

Tilbehør

Slik gjør du

  1. Kok risen i vann med ½ ts salt til risen er ferdig.
  2. Del blomkålen i små buketter i kok såvidt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha blomkål, kokt ris og havregryn i en bolle. Kjør til purè med en stavmikser. Vend inn persille, muskat og ingefær. Smak til med salt og pepper.
  3. Form små kaker med en skje dyppet i kaldt vann. Stek kakene i smør eller vegetabilsk margarin til de er gylne rundt hele. Disse kakene kan du gjerne lage i god tid før de skal serveres. Da varmer du dem bare i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.
  4. Kok rosenkål og poteter i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Stek rosenkål, poteter og valnøtter i smør til de er gyllne. Server retten med rørt tyttebærsyltetøy.