Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter

Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter

Ingredienser

Vegisterkaker

2 dl hvit ris
4 dl vann
0,5 ts salt
1 blomkål
2 dl havregryn, lettkokt varianten
2 ss finhakket persille
0,5 ts malt muskat
0,5 ts malt tørket ingefær
1 salt og pepper
2 ss smør eller vegetabilsk margarin

Tilbehør

1 pose fersk rosenkål
600 g perlepoteter, eller andre små poteter
4 ss grovhakkede valnøtter
2 ss smør
salt og pepper
1 dl rørt tyttebærsyltetøy

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er et enkelt og raskt kjøttfritt alternativ til kalkunmiddagen som nytes både til hverdag og fest. Gode smaker, masse næring – og ikke minst smaken av jul.

  1. Kok risen i vann med ½ ts salt til risen er ferdig.
  2. Del blomkålen i små buketter i kok såvidt mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha blomkål, kokt ris og havregryn i en bolle. Kjør til purè med en stavmikser. Vend inn persille, muskat og ingefær. Smak til med salt og pepper.
  3. Form små kaker med en skje dyppet i kaldt vann. Stek kakene i smør eller vegetabilsk margarin til de er gylne rundt hele. Disse kakene kan du gjerne lage i god tid før de skal serveres. Da varmer du dem bare i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.
  4. Kok rosenkål og poteter i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Stek rosenkål, poteter og valnøtter i smør til de er gyllne. Server retten med rørt tyttebærsyltetøy.