Dumplings fylt med reker og krabbe

Dumplings kan oversettes til melboller på norsk og trenger ikke å være veldig komplisert å lage. Deigen kan lages fra bunnen av, eller du kan kjøpe ferdige wonton-plater. For denne eksotiske oppskriften med reker og krabbe trenger du en dampsteamer av bambus.
Dumplings fylt med reker og krabbe

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne dumplingene med sauser til å dyppe dem i. Dette kan være hjemmelaget saus, ferdig sweet chilisaus eller ferdige woksauser fra f.eks. Blue Dragon.

Slik gjør du

  1. Kjør vann og mel i en foodprosessor raskt til en deig. Klem sammen og la hvile i 15 minutter.
  2. Legg krabbekjøttet i et kaffefilter og la væsken renne av. Finhakk rekene og bland med krabbekjøttet.
  3. Bland alle ingrediensene til fyllet. Stek en liten ”prøvekake” i pannen for å se om du trenger mer salt eller pepper. Du kan også tilsette litt finhakket rød chili hvis du ønsker fyllet litt sterkere.
  4. Del deigen i tre. Pakk inn 2/3 i plast og legg kjølig. 1/3 kjevles ut til den er ca 2 mm tynn. Stikk ut sirkler med utstikker ringer eller f.eks. kjøkkenglass.
  5. Fyll dumplingene med fyll, pensle rundt kanten med vann og brett dem sammen.
  6. Sett de ferdige dumplingene kaldt mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar prosessen.
  7. Legg dumplingene på bakepapir i en damprist og damp over kokende vann i ca. 10 minutter. Du kan også steke dem i litt olje etter damping hvis du vil ha sprø dumplings.