Rømmegrøt

Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat som ofte lages til anledninger som Sankthans og Olsok sammen med spekemat. Grøten er fløyelsmyk og hovedingrediensen er rømme.
Rømmegrøt

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne med sukker og kanel, eller server som den er til spekemat.

Slik gjør du

  1. Kok opp rømme og la den koke i 5 minutter.
  2. Ha i halvparten av melet under kraftig omrøring.
  3. La rømme og mel koke til fett begynner å skille seg ut fra grøten. Fjern fettet med en skje.
  4. Når fettet er fjernet tilsettes resten av melet. Spe med melk under omrøring. La koke i ytterligere fem minutter og smak til med litt salt.
  5. Server gjerne rømmegrøten med spekemat eller toppet med sukker og kanel. Ha gjerne fettet (smøret) du fjernet fra grøten på toppen like før servering.