Shepard's pie

Shepard's pie er en tradisjonell engelsk rett laget av lammekjøttdeig med gratinert potetmos på toppen. Du kan fint bytte ut lammekjøttdeigen med kjøttdeig av storfe, da får du varianten som er kjent som cottage pie. Dette er en varmende, mettende og veldig smakfull middag som er perfekt kosemat.
Shepard's pie

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med en frisk grønn salat.

Slik gjør du

  1. Stek lammekjøttdeigen i smør til den er gjennomstekt.
  2. Ha i gulrot og løk og la steke sammen med kjøttdeigen de siste 3 minuttene.
  3. Ha i tomater og kraft. La koke i 5 minutter til blandingen begynner å tykne. Jevn sausen med litt maizennajevning hvis du ønsker en litt tykkere saus. Vend inn ertene og smak til med salt og pepper.
  4. Ha lammeblandingen i en ildfast form. Topp med potetmos. Ha gjerne potetmosen i en sprøytepose og sprøyt den fint på for et penere resultat.
  5. Strø på revet ost og stek formen i ovnen på 200 grader til den er gjennomvarm og gyllen.
  6. Strø over persille før servering.