Stekt ris med skinke, sopp og reker

Stekt ris eller fried rice er enkelt å lage og smaker veldig godt. I denne retten kan du variere med nesten alt av rester du har liggende i kjøleksapet. Tilsett f.eks. påleggsrester, rester av kjøtt eller kylling og grønnsaker som bør brukes før de går ut på dato. Her er det bare fantasien som setter grenser og resultatet blir som oftest veldig bra selv om det kanskje er en miks av hummer og kanari.
Stekt ris med skinke, sopp og reker

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok risen.
  2. Fres sopp, gulrot, vårløk, chili, skinke og reker i rapsolje i 2 minutter. Ha i risen og stek i ytterligere 2 minutter.
  3. Pisk sammen eggene og ha i risen under omrøring. Stek videre til eggene stivner.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha over hjertesalat og sweet chili saus før servering.