Vegetarboller med julesaus

Vegetarboller med julesaus er et supert middagstips til deg som er vegetarianer, eller bare ønsker et kjøttfritt alternativ mellom all julematen. Denne oppskriften er enkel å lage og full av julens smaker med innslag av juleøl, eple, appelsin og nellik. Må prøves!
Vegetarboller med julesaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Serveres med tradisjonelt juletilbehør eller smørdampede grønnsaker, rørte tyttebær og kokte poteter.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en sausekjele og tilsett sjalottløk. Fres på middels varme under stadig omrøring til løken blir gyllenbrun. Tilsett mel og fres videre til melet også blir gyllenbrunt.
  2. Tilsett kraft, øl, eple i tynne skiver, appelsinsaft, skall og krydder og la sausen småkoke i 15 minutter.
  3. Stek VegMe boller gyllenbrune i smør eller olje, sil sausen over og la det småkoke i 15 minutter. Serveres med tradisjonelt juletilbehør eller smørdampede grønnsaker, rørte tyttebær og kokte poteter.