Dipper

Dipper

Ingredienser

1 beger lettrømme
3 ss mangochutney
0,5 ts pepper

Yoghurtdressing

1 beger yoghurt naturell
2 ss frisk basilikum
1 ss frisk oregano
1 båt hvitløk
0,5 ts pepper

Tomatsalsa

4 stk tomat
8 stk sorte oliven
2 dl chilisaus

Tzatziki

1 beger yoghurt naturell
3 båt hvitløk
1 stk slangeagurk
1 ss frisk mynte
1 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Her finner du oppskrifter på mango-/rømmedip, tzatziki, tomatsalsa og yoghurtdressing. Alle er gode dipper og sauser som passer godt til for eksempel kylling.

  1. Mango-/rømmedip:
  2. Bland inn noen skjeer mangochutney eller søt chilisaus i rømmen og smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet og trekke smak en stund før servering.
  3. Tzatziki:
  4. La yoghurten renne av seg gjennom et klede eller kaffefilter i ca. 30 minutter. Riv
  5. agurken grovt. Bland alle ingrediensene i yoghurten og smak til med salt og kvernet pepper.
  6. Tomatsalsa:
  7. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
  8. Yoghurtdressing:
  9. Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser.

Oppskrift fra