Guacamole

Guacamole

Ingredienser

Guacamole

2 stk. avocado
1,5 ss limesaft
1,5 stk tomat
1 båt hvitløk
0,5 stk rød chili
2 ss frisk koriander
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole.

  1. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.
  2. Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger.
  3. Bland most avokado og tomatterninger sammen med de øvrige ingrediensene. Smak eventuelt til med til med salt og pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
  4. Server biter av stekte tortillalefser til guacamoledippen, eller sett guacamole på bordet som en del av tacomiddagen.

Oppskrift fra

Tips

Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.

Relaterte oppskrifter