Majones

Majones

Ingredienser

4 stk eggeplomme
1 ss vineddik
1 ts dijonsennep
4 dl solsikkeolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Å lage majones selv er så enkelt - og så godt! Ut fra denne grunnoppskriften kan du også lage spennende varianter med hvitløk eller safran.

  1. Denne porsjonen gir ca. 1/2 liter ferdig majones
  2. La alle ingrediensene bli romtempererte. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
  3. Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
  4. Tips:
  5. Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser.
  6. Hvis det skiller seg...
  7. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkete sausen litt etter litt.
  8. Andre majonesvarianter
  9. Safranïoli:
  10. Bruk halv mengde hvitløk og tilsett 1 ts safran rørt ut i litt kokende vann.
  11. Smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.
  12. Aïoli med soltørket tomat:
  13. Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 5 finhakkede, marinerte soltørkete tomater.
  14. Wasabimajones:
  15. Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 1-2 ss wasabipasta, noen dråper sesamolje og 1/2 ss flytende honning.

Oppskrift fra