Appelsinsaus

Appelsinsaus

Ingredienser

20 g frisk ingefær
1 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 ss smør
2 stk appelsin
3 dl lys kraft
2 ss portvin
1,5 ss maisstivelse (maizena)
1 dl crème fraîche
0,5 ts salt

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt, svinekjøtt eller røkt svinekjøtt. Prøv røkt svinekam og appelsinsaus – nydelig.

  1. Riv ingefærroten med rivjern. Finhakk stangselleri. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
  2. Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok. Rør ut 1½ ss maisennamel i 1 dl friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.

Oppskrift fra