Bearnaisesaus

Klassisk oppskrift på en favorittsaus som er perfekt tilbehør til blant annet biff. Prøv MENY-Laugets oppskrift på hjemmelaget bearnaise, med steg for steg beskrivelse. En allsidig saus som smaker fantastisk.
Bearnaisesaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Om sausen skulle bli for tykk kan du spe med litt varmt vann. Kun en spiseskje av gangen. Har du sky fra kjøttet du skal bruke, smaksett gjerne sausen med dette.

Slik gjør du

  1. Reduksjon: Ha alt i en kjele og kok til det gjenstår ca. halvparten av mengden. Sil reduksjonen.
  2. Saus: Pisk eggeplommene i en kjele sammen med 1 ss reduksjon. Varm opp på svak varme. Obs! Blir det for varmt kan eggeplommene koagulere. Tilsett litt og litt av det smeltede smøret under kraftig pisking. Pass på at det ikke blir for mye og at sausen sprekker. Juster tykkelsen med litt kaldt vann hvis du vil ha litt tynnere saus.
  3. Smak til sausen med sitronsaft, salt, pepper, estragon og ev. mer reduksjon.