Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Ingredienser

2 stk laubærblader
1 ss hel hvit pepper
3 stk sjalottløk
0,5 dl hvitvinseddik
1,5 dl tørr hvitvin
0,5 dl vann

4 stk eggplommer
1 ss essens
400 g klarert smør
1 ss saft av sitron
salt
pepper
1 ss worcestershiresaus
1 ss estragon

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv MENY-Laugets oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus.

  1. Begynn med å lage grunnsausen hollandaisesaus. Når man lager denne begynner man med en krydderessens, som kan kjøpes i butikk. Eller man kan lage den selv, av laubærblader, hel hvit pepper og oppskåret sjalottløk. Dette has i en varm panne. Tilsett litt hvitvinseddik, tørr hvitvin og vann. Dette skal kokes ordentlig opp, og reduseres til ca. halvparten av væskemengden slik at smaken blir konsentrert.
  2. Pisk eggeplommer, og tilsett i en kjele sammen med litt av krydderessensen. Varm opp på svak varme. Obs! Blir det for varmt kan eggeplommene koagulere. Tilsett litt og litt av det smeltede smøret, pass på at det ikke blir for mye og at sausen sprekker. Eventuelt juster med litt mer krydderessens eller vann.
  3. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og eventuelt litt mer av essensen. Tilsett deretter litt worcestershiresaus og frisk, kuttet estragon.
  4. Rør godt sammen og server. Vel bekomme! Se steg-for-steg film her: https://goo.gl/zFwvtQ

Tips

Har du sky fra kjøttet du skal bruke, smaksett gjerne sausen med dette.

Relaterte oppskrifter