Blåskjell i folie

Blåskjell i folie

Ingredienser

Blåskjell i folie

1 kg blåskjell
1 stk løk
0,5 stk fennikel
2 stk hvitløksfedd
1 dl hvitvin
4 ss frisk, finhakket persille
4 ss smør

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enkel oppskrift på blåskjell. Blåskjell er nydelig sjømat, og enkelt å tilberede. Skalldyr er et perfekt eksempel på delikatesser som gjør seg godt på grillen, og er absolutt noe flere burde prøve.

  1. Bruk en aluminiumsbakk eller et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør. Rens blåskjellene og kast de som er knust.
  2. Legg løk, hvitløk, blåskjell og noen klatter med smør i folien og krydre med salt og pepper før du heller over vinen.
  3. Nå kan du lukke foliepakken godt igjen, eller legge på et folielokk dersom du bruker aluminiumsbakk. Sett det på grillen under god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Luk ut skjell som ikke har åpnet seg.
  4. Server gjerne med godt brød og aioli. Ikke glem salt og pepper.

Oppskrift fra