Gresskarsuppe med kamskjell

Gresskarsuppe med kamskjell

Ingredienser

8 stk kamskjell
800 g gresskar
1 stk løk
3 fedd hvitløksfedd
1 ss smør
8 dl melk
2 stk hønsebuljong
2 dl crème fraîche
1 ts chilipasta
limesaft
salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.

  1. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  2. Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
  3. Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
  4. Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
  5. La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
  6. Rør inn halvparten av crème fraîche.
  7. Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
  8. Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
  9. Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
  10. Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen. Smaker godt med brød som tilbehør.

Oppskrift fra