Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Grillspyd med kamskjell og kongereker

Grillspyd med kamskjell og kongereker

Ingredienser

16 stk Kamskjell
16 stk Rå kongereker
4 ss Urtesmørmarinade
1 stk Appelsin
1 stk Grapefrukt
1 stk Lime
1 stk Sitron
2 ss Olivenolje
1 Persilleaioli
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Mulighetene er uendelige med grillspyd. Har du prøvd grillspyd med sjømat? Mariner kamskjell og kongereker i urtesmør, server med syrlig sitrussaus og aioli.

  1. Ferdig urtesmørmarinade fås kjøpt på MENY. Tre kamskjell og kongereker på grillspyd og vend i marinaden. La dem gjerne ligge kjølig for å marinere seg ca 30 min før de stekes. Hvis du steker spydene inne, bruk gjerne vanlig urtesmør og stek spydene rett i smøret. Spe jevnlig smøret over spydene under steketiden slik at smakene trekker seg godt inn.
  2. Skjær filetene av sitrusfruktene og press resten av saften ut av fruktene. Bland med olivenolje.
  3. Stek eller grill spydene på høy varme i ca 2 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.
  4. Serveres gjerne med godt brød og aioli ved siden av.