Kamskjell med chorizo

Milde kamskjell med krydret chorizo sammen med kremet pastinakkpuré, frukt og beurre blanc. Her har du muligheter til å imponere dine gjester, eller din kjære.
Kamskjell med chorizo

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Slik gjør du

  1. Kamskjell: Stek kamskjellene på ¾ styrke i en stekepanne, når de begynner å få en fin farge/stekeskorpe, tilsett smøret, hvitløk og timian for å gi de enda mer smak, og trekk panna til side. La smøret bli nøttebrunt. Kamskjellene stekes kun ca 30-40 sekunder på hver side, det er viktig å ikke gjennomsteke dem. Bruk en skje og øs smøret over kamskjellene underveis i stekeprosessen så de tar til seg den gode smaken. Krydre med salt og pepper og la skjellene hvile i noen minutter så varmen får satt seg.
  2. Pastinakkpuré: Kok pastinakken mør i vann. Hell av alt vannet og ha alt i en blender eller en food prosessor. Tilsett et par ss smør og spe evt. med varm fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Chorizo: Del chorizoen i små terninger. Ha de i en kald stekepanne og sett varmen på full styrke. Nå vil fettet i chorizoen smelte og chorizoen ristes sprø i sin egen olje. Topp kamskjellene med sprøstekt chorizo og ta vare på fettet til aspargesen.
  4. Asparges: Skrell aspargesen og høvle lange tynne skiver av den med skrelleren. Stek aspargesen i chorizooljen og krydre med salt, pepper og finkuttet gressløk.
  5. Beurre Blanc: Del druene i kvarte. Del eplet i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og surr blank i litt rapsolje. Tilsett vin og kok ned med en tredjedel. Tilsett fløte og kok ned til halve mengden. Pisk inn smøret (Romtemperert) i sausen rett før servering, nå må sausen kun holdes varm, må ikke kokes. Vend inn persille, eple og druer i den varme sausen tre - fire minutter før servering.