Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Ingredienser

Aïoli

4 stk eggeplomme
1 ss vineddik
1 ts dijonsennep
2 båt hvitløk
4 dl solsikkeolje

300 g renset kjøtt av kongekrabbe
300 g reker
2 stk avocado
2 stilk frisk dill
1 stk lime
0,3 stk isbergsalat

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kongekrabbesalat med äioli er den perfekte forrett i et selskap.

  1. Bland krabbekjøttet med resten av ingrediensene til salaten. Man må koke kongekrabben først dersom den er rå.
  2. La alle ingrediensene til aïoli bli romtempererte. Visp eggeplommene med eddik og sennep. Tilsett hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
  3. Server kongekrabbesalaten i porsjonsskåler med hjemmelaget aïoli og gjerne melbatoast ved siden av.

Oppskrift fra