Singapore pepper crab

Singapore pepper crab

Ingredienser

Pepperglasur

50 g sukker
1 dl soyasaus
0,5 dl søt soyasaus
saft av 1 lime
2 ss grovkvernet brent sort pepper
2 finhakket sjalottløk
1 finhakket hvitløksfedd
2 cm revet frisk ingefær
0,5 finhakket rød chili
lime og frisk koriander

4 biter ben av kongekrabbe

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne retten er kreert av Bjørn Cameron Alexander til Årets Kokk 2006.

  1. Start med å lage pepperglasur. Karamelliser først sukker, og kok ut pannen med soyasaus og søt soyasaus. Tilsett saft fra 1 lime og grovkvernet brent sort pepper. Surr sjalottløk, hvitløk, ingefær og rød chili forsiktig i pannen til det er mørt. Hell så over soya og pepper sausen. Kutt kongekrabbebena på langs, og stek i varm panne med nøytral olje. Når krabben begynner å bli ferdig (tar ca 3-5 min) helles pepper og soyasausen over krabben. Server med lime og et lite dryss av frisk koriander.

Oppskrift fra