Guide til et vellykket skalldyrfat

Guide til et vellykket skalldyrfat
Skalldyr er både sosial mat og veldig godt. Her kommer noen gode tips til for en perfekt skalldyraften.
Lag en komposisjon av hummer, kongekrabbe, kamskjell og sjøkreps. Legg på et stort serveringsfat og pynt med reker. Topp med dill, sitron, limebåter og skiver av grapefrukt. Server med godt brød, ulike kalde sauser og majoneser. 

Ingredienser til 4 personer

2 stk hummer, kokte
4 stk kongekrabbe bein, kokte
4 stk kamskjell, store
8 stk sjøkreps eller krabbeklør, kokte
200 g reker 

Knust is
Sitron og lime
God olivenolje til marinering av kamskjell

Fremgangsmåte

  1. Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.

  2. Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.

  3. Rens kamskjellene, du skal kun bruke den store muskelen. Ta vare på selve skjellet (både den flate og buede delen) og vask skjellet godt. Skjær kamskjellmuskelen i tynne skiver og fordel skivene på skjellene. Drypp litt olivenolje over skivene, krydre lett med salt og pepper. Legg en liten limebåt på hvert skjell (som presses over skivene).

  4. Dekk et stort fat med knust is. Dander skalldyrene. Pass bare på at ingen ting blir liggende oppå de råmarinerte kamskjellen. Topp med reker og pynt med  dill, sitron, limebåter og skiver av grapefrukt.

  5. Server skalldyrfatet med brød, aioli eller majones og kalde sauser. 

Tips: Som ekstra tilbehør kan du ha hvitvinsdampede blåskjell. Se vår populære oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell her