Guide til et vellykket skalldyrfat

Guide til et vellykket skalldyrfat
Skalldyr er både sosial mat og veldig godt. Her kommer noen gode tips til for en perfekt skalldyraften.

Lag en komposisjon av kongekrabbe, kamskjell, blåskjell og hummer. Legg på et stort serveringsfat og pynt med reker. Topp med dill, sitron, limebåter og skiver av grapefrukt, og server med godt brød og ulike kalde sauser og majoneser!

Ikke vær redd for å gjøre en liten tvist på det tradisjonelle. Prøv for eksempel bitter grapefrukt sammen med søtlig kongekrabbe. Eller hva med å servere kamskjell med chorizo til forrett?

Tilberedning av kongekrabbe

Kongekrabbe er en viktig del av skalldyrfatet, med nydelig kjøtt som kan spises hele året gjennom. Synes du det er vanskelig med tilberedningen? Rå klør av kongekrabbe er et fint utgangspunkt. Kok opp vannet og tilsett 2 ts salt per liter vann. Krabbeklørne skal koke i 5-10 minutter, og bytter farge og flyter opp når de er ferdige. 

En god variant av den klassiske krabben - prøv kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk!

Krabbe er en viktig del av skalldyrfatet, med nydelig kjøtt som kan spises hele året gjennom. Selv om du bare får hele krabber på høsten, kan du kjøpe fylte krabbeskjell hele året i våre fiskedisker.

En favoritt i sosiale lag er krabbe naturell. Da serverer du ganske enkelt krabbekjøttet fra krabbeskjellet med godt brød, smør, sitron, dill, majones og litt salat. 

Hummer

Hummer setter prikken over i-en på skalldyrfatet. Hva med å pynte med asparges og servere med litt creme fraiche?

De beste dip-tipsene! 

For å tilføre ekstra smak til skalldyrfatet kan du lage en rømmedressing med for eksempel karri, safran og chili. Friske urter i rikt monn er også en smakshever. Dill, persille, basilikum, koriander, kjørvel og estragon kler skalldyr godt.

En klassisk majones eller aioli er kjempegodt og overraskende lett å lage- bli inspirert her! 

Blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell er deilig som en slags forrett. Hvitvinsdampede blåskjell er både enkelt og veldig godt.