Hvorfor er skalldyr best om vinteren?

Hvorfor er skalldyr best om vinteren?

Det er ikke alle som er klar over at vinteren er sesong for skalldyr. For eksempel er blåskjell og reker på sitt aller beste nå! Det kalde vannet i sjøen om vinteren skaper optimale levevilkår for skalldyr.

I tillegg til at Norge har sjømat i verdensklasse, er det andre gode grunner til å spise mye fisk og skalldyr også gjennom vinteren. Disse råvarene har et svært høyt innhold av protein, og er også en god kilde til jod, vitamin D, selen og omega-3.

Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for skalldyr og skjell blir bedre. Skalldyrene blir ”fastere i fisken”, bedre i smaken og oppnår en generelt høyere kvalitet.

Blåskjell og reker legger opp et energilager til vårens gyting, og vokser seg derfor kjøttfulle og gode på smak. Dette gjelder også mange saltvanns- og ferskvannsfisk, samt kamskjell og sjøkreps. 

Krabber er på sitt beste på høsten i september og oktober, mens hummer har en lang sesong helt fra oktober til mars.

Reker er en god kilde til vitamin D, faktisk inneholder de omtrent en tredjedel så mye vitamin D som laks!
Vi fyller hver dag opp diskene våre med et bredt utvalg av alt du måtte ønske deg av skalldyr og skjell! Vi fyller hver dag opp diskene våre med et bredt utvalg av alt du måtte ønske deg av skalldyr og skjell!

Størst utvalg av skalldyr hele året

Hos MENY finner du Norges største utvalg av fersk fisk og skalldyr. Prøv en deilig rekemiddag i vintermørket, servert med godt brød, majones, dill og sitron. Eller hva med et skalldyrfat?

Et bugnende skalldyrfat med havets skatter skaper feststemning for de fleste og krever lite forberedelser for deg som skal servere.