Mengdeberegning for skalldyr

Mengdeberegning for skalldyr

Hvor mye reker regner man egentlig per person når man skal rense dem? Og hva beregner man per person når man skal lage skalldyrfat? Vi gir deg svarene!

Skalldyr har ofte en del som skal renses vekk. Skallet, bein og paven skal ofte fjernes, og da er det vanskeligere å beregne hva man faktisk skal handle med seg for å ikke sitte sultne igjen etter måltidet.

Så mye beregner du per person

Dersom du bare ønsker å bruke en type skalldyr eller skjell kan du ta utgangspunkt i denne beregningen.

  • Blåskjell: 500 g per person
  • Hjerteskjell: 500 g per person
  • Kamskjell: 3 stk per person (som forrett)
  • Reker: 500 g per person
  • Hummer: 1 stk à 300-500 g per person
  • Sjøkreps: 500 g eller ca 3-4 store sjøkreps per person
  • Kongekrabbe: 500 g per person
  • Hel, kokt krabbe: 1 krabbe à 400-500 g
  • Krabbeklør: 500 g per person
  • Krabbeskjell (ferdig renset): 1 stk per person

Dersom man skal ha flere typer skalldyr, halverer man mengden av hver. Dersom du ønsker å servere reker og blåskjell, beregner du 250 g reker og 250 g blåskjell per person.

Serverer du mer enn to typer skalldyr og skjell, kan du enkelt fortsette å dele mengden mellom antallet skalldyr du serverer på 500 g.

Slik renser du krabbe

Slik renser du krabbe

Uansett om du har fanget krabbe selv eller kjøpt den i fiskedisken – når du renser krabbe er målet å få ut mest mulig av det deilige krabbekjøttet. Slik gjør du det!