Slik renser du krabbe

Slik renser du krabbe

Uansett om du har fanget krabbe selv eller kjøpt den i fiskedisken – når du renser krabbe er målet å få ut mest mulig av det deilige krabbekjøttet. Slik gjør du det!

Krabben er en ridder i rustning, som har skjelettet sitt utenpå kroppen. Innenfor skallet skjuler det seg en kulinarisk godbit full av viktige næringsstoffer og saftig kjøtt som smaker utrolig godt. Men for å komme til dette må du altså først koke krabben, og derretter rense den. Slik gjør du det! 

1. Løft ut skallhuset 

Fjern først haleklaffen og vri så av klørne og beina. Krabben åpner du ved å presse oppover i fronten til huset løsner fra krabbeskjoldet.

Se video av hvordan du renser krabbe øverst i saken!

2. Fjern gjellene 

Fjern gjellene som sitter på hver side av skallhuset. Husk også de som sitter i ryggskjoldet.

3. Del krabbehuset 

Legg krabbehuset med den flate siden opp og skjær på skrå ned mot midten som vist på bilde. Krabbekjøttet blir da synlig og lett å ta ut.

Et godt tips er å legge krabbene på ryggen etter at de er kokt, for å holde på mest mulig deilig kokekraft inne i skallet.

4. Fjern paven

Paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Snu krabbeskallet og trykk ut paven, som sitter som en pose bak øynene. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs. Paven kan nå lett tas ut og kastes.

Slik tilbereder du krabbe

Slik tilbereder du krabbe

Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene i krabben. Deilige...