Skalldyr på grillen

Skalldyr på grillen blir alltid suksess. Skalldyr er et perfekt eksempel på delikatesser som gjør seg godt på grillen, og er absolutt noe flere burde prøve. Og slapp helt av, du trenger ikke være stjernekokk for å få dette til.

De fleste skalldyr kan grilles, eller bare varmes på grillen, og her finnes det mye godt å velge i mellom. 

Hummertid

Hummer er kanskje noe mange ser på som luksusmat, men det betyr ikke at det må være hverken dyrt eller vanskelig å lage dette selv. Snarere tvert i mot. Og hva er vel galt med å unne seg litt hverdagsluksus? Her får du en enkel, men smaksrik oppskrift som du kan prøve deg på.

Hummer med Asparges.

Perfekt til grillfest

Har du invitert gjester på grillfest i sommer kan det være hyggelig å servere en liten forrett før middagen. Et godt tips er da pakke blåskjell og hjerteskjell i folie sammen med urtesmør og hvitløk. Så slenger du dette rett på grillristen – superenkelt og kjempegodt! Vær heller ikke redd for å eksperimentere med forskjellige smakskombinasjoner når du griller sjømat. Her kan du prøve deg frem med for eksempel hvitløk og chili, og ulike urter etter ønske.

Oppskrift på Blåskjell i folie

Grillet sjøkreps

Du kan også prøve deg på sjøkreps, som er spennende på grillen. Del den på langs og grill den med skallsiden ned, og kombiner det gjerne med en enkel marinade av olivenolje, sjalottløk, sitron, salt og pepper og friske urter. 

 

Oppskrift fra godfisk.no på Grillet Sjøkreps finner du her