Skalldyr på grillen

Skalldyr på grillen

Slik tilbereder du hummer, sjøkreps og blåskjell på grillen.

Det blir sjelden feil med skalldyr om sommeren. Mange synes kanskje det virker vanskeligere med fisk og skalldyr på grillen enn med kjøtt, men det er det ikke.

Her er våre beste tips til hvordan du tilbereder skalldyr på grillen!

 Hummer gratinert på grillen. Hummer gratinert på grillen.

Slik griller du hummer

Hummer er godt i både suppe, salat, på skalldyrfat, koket eller grillet. I sommer kan du prøve deg på grillet hummer med kryddersmør, servert med en frisk salat, ferskt brød og chilimajones.

 • Oppskriften finner du her.

Når hummeren er delt i to og paven fjernet, er selve prosessen med å grille den både raskt og enkel. Legg hummerdelene med skallet ned på et grillbrett. Fordel kryddersmør på hummerne, og sett brettet på direkte varme på glovarm grill i to-tre minutter under lokk, til smøret har smeltet.

Slik griller du hummer

Slik griller du hummer

Hummer er en eksklusiv delikatesse som gjør seg godt på grillen. Slik går du...

Gratinerte sjøkreps på grillen

Sjøkreps er et festmåltid som passer perfekt til lyse sommerkveld med gode venner. Gratinerte sjøkreps smaker fantastisk, ser imponerende ut – og er overraskende enkelt å lage.  

Alt du trenger er en grill, rå sjøkreps, litt urtesmør og noen bagetter. Del sjøkrepsen i to på langs, fordel ramsløksmøret og legg den på grillen med skallet ned. Legg på lokk og grill til krepsekjøttet er hvitt. Dette tar ca. 3 minutter.

 • Hele oppskriften finner du her.

 • kr 200 00

  kr 333,33/kg

  Sjøkreps

  Kokte 600g Jacobs Utvalgte

  Utsolgt fra leverandør
Å tilberede sjøkreps er raskere og enklere enn du tror, og de kan også grilles. Å tilberede sjøkreps er raskere og enklere enn du tror, og de kan også grilles.
Lag ditt eget kryddersmør, eller bruk Jacobs Utvalgte peppersmør eller ramsløksmør!

Slik damper du blåskjell på grillen

Hvitvinsdampede blåskjell er enkelt, raskt og ikke minst veldig godt. For å dampe blåskjell på grillen trenger du et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør. Ha alle ingrediensene i folien og lukk igjen. Sett pakken over god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Skjellene som ikke har åpnet seg kaster du. 

 • Oppskriften på hvitvinsdampede blåskjell finner du her.

Blåskjell kan du lage både inne på kjøkkenet og ute på grillen. Godt blir det uansett! Blåskjell kan du lage både inne på kjøkkenet og ute på grillen. Godt blir det uansett!

Grillspyd med kamskjell og kongereker

Har du prøvd grillspyd med sjømat? I denne har vi brukt både kamskjell og kongereker, som marineres i urtesmørmarinade og serveres sammen med syrlig sitrussaus og aioli.

Grillspyd med kamskjell og scampi

Grillspyd med kamskjell og scampi

20 - 40 min
Grill spydene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.