Chilipølse med potemos og ertepuré

Chilipølse med potemos og ertepuré

Ingredienser

8 stk chilipølse
2 ss pinjekjerner
2 ss margarin

Ertepuré

1 pk dypfryste erter
0,5 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
0,5 ss salt
0,5 ts pepper

Potetmos med parmesan

1 kg potet
1 dl olivenolje
1 dl parmesan
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En smaksrik vri på den vanlige pølse- og potetmosmiddagen.

  1. 2. Visp inn olivenolje og parmesan. Rør mosen til den blir luftig.
  2. 3. Smak til med salt og pepper, og rør inn urtene.
  3. Ertepuré:
  4. 4. Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré.
  5. 5. Smak til med salt og pepper.
  6. 6. Bland ertepureen forsiktig inn i potetmosen, slik at det ikke blander seg helt, men blir marmorert.
  7. 7. Skjær pølsene i skiver og stek dem i en stekepanne. Rist pinjekjernene. Pølseskivene og pinjekjerner legges på toppen av mosen rett før servering.

Oppskrift fra