Dijonpølse i hjemmelaget pølsebrød

Dijonpølse i hjemmelaget pølsebrød, toppet med løkmarmelade og pepperrotkrem. Dette er en oppgradert oppskrift på den klassiske pølsa i brød. Kjøp ferdige pølser og pølsebrød, så er denne middagen unnagjort på 10 minutter!
Dijonpølse i hjemmelaget pølsebrød

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kvern kalvekjøttet grovt.
  2. Ha kjøttet i en stor bolle, vend inn urter, sennep, sennepsfrø, salt og pepper. Jobb deigen sammen. Ikke rør for mye i deigen, da blir den for kompakt og du risikerer å kna fettet ut av kjøttet. Juster evt med salt og pepper.
  3. Stopp kjøttet ut i tarm, bind opp små pølser, ca 8-10 cm lang. La pølsa hvile kaldt i ca en time tid før du tilbereder.
  4. Grill pølsene på moderat varme på grillen til den har fått farge, legg den i et ølbad med litt sennep, for så å trekke de ferdig frem til servering. Da tørker de heller ikke ut.
  5. Løkmarmelade: Kutt løken i terninger eller skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den blank. Tilsett øvrige ingredienser og la løken småkoke på middels varme i 15 – 20 minutter, eller til den har fått marmeladekonsistens. Rør av og til.
  6. Pepperrotkrem: vend sammen rømme og majones. Vend inn urtene, pepperrot og sennep. Smak til med salt og pepper.
  7. Minipølsebrød: Ha vann, melk, gjær, honning, salt og olivenolje i en rørebolle. Tilsett melet litt etter litt til du har en litt løs deig. Elt ca 10 minutter på lav hastighet og la deigen deretter heve til ca dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
  8. Hell deigen ut på arbeidsbenken og elt den sammen med akkurat så mye mel at du kan jobbe med den uten at den klistrer seg til hendene. Del deigen opp i 8 - 10 små biter. Trill til avlange pølsebrød, ca 8-10 cm lange så de passer til pølsene. Legg de på en bakeplate og la de etterheve noe.
  9. Pensle med et sammenpisket egg. Stekes i stekeovn eller under lokk i grillen ved 220 grader i ca 10 minutter.