Hjemmelagde sosisser

Hjemmelagde sosisser

Ingredienser

5 kg svinekjøtt, 10% fett
1,3 kg spekk
125 g salt
20 g hvit pepper
10 g allehånde
10 g malt muskattnøtt
15 g ingefær
6 egg
1 l melk
5 dl fløte
300 g potetmel
fåretarm, størrelse 20/22

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag dine egne sosisser til jul. Denne oppskriften gir ca. 8 kg sosisser. Vi anbefaler at dere er to når farsen skal fylles i tarmene. Da trenger du nemlig mer enn dine egne to hender.

  1. Bland kvernet svinekjøtt, spekk, krydder og salt godt. Bland i eggene og ha i halvparten av melken og fløten. Spe i potetmelet og ha i resten av melken og fløten.
  2. Deigen stoppes i fåretarm, størrelse 20/22. Stoppes ut i ca. 1 m lange størrelser og vikles i passe sosisstørrelser. Trekkes i 8-10 minutter i ca. 80 graders vann.