Hjemmelaget julepølse

Hjemmelaget julepølse

Ingredienser

2,5 kg medisterdeig (ca. 23% fett)
3 ss salt
9 g grovkvernet sort pepper
1 stk finhakket løk
2 ts malt Allehånde
0,8 ts malt ingefær
0,8 ts malt Muskat
0,8 ts malt nellik
2 stk egg
4 dl helmelk
2 dl fløte
6 ss potetmel

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Å lage hjemmelaget julepølse er enklere enn du tror! Denne oppskriften på «Dansk type»
 smaker fantastisk, også i førjulstiden.

  1. Alle ingredienser må være kalde før du begynner.
  2. Bland medisterdeigen, salt og krydder godt sammen. Ha i eggene og halvparten av væsken.
  3. Jobb inn potetmelet og finhakket løk, og spe med litt og litt av resten av melken og fløten mens du hele tiden rører.
  4. Farsen stoppes i svinetarm og bindes opp med hyssing. Trekk pølsene i ca. 20 minutter.
  5. Brunes i smør og varmes før servering.