Asparges og dijonfilet

Asparges og dijonfilet

Ingredienser

600 g indrefilet av svin
2 ss smør
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 stk. løk
2 ss dijonsennep
2 dl kesam
0,5 ts salt
300 g frisk grønn asparges

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En herlig rett hvor sausen er smakt til med dijonsennep. Om du vil bruke mager kesam eller fyldig creme fraiche i sausen, er ditt valg.

  1. Rens fileten og skjær den i medaljonger (ca. 1 cm tykke). Varm smøret i en stekepanne og brun kjøttet raskt rundt. Ha på salt og pepper under steking. Legg medaljongene over på et fat etter hvert.
  2. Renset asparges kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann etter tykkelse. Skrell og finhakk løk som freses lett i panne. Tilsett sennep, kesam og salt. La medaljongene trekke i sausen i ca. 5 minutter.
  3. Server med asparges og nykokte poteter. Ha gjerne noen friske bær og røkt eller vellagret ost til.

Oppskrift fra