Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Ingredienser

600 gr indrefilet av svin
0,5 ts salt
0,3 ts rosépepper
0,3 ts pepper
2 ss rapsolje

Potetsalat

1 kg nypoteter
1 ss rapsolje
1 ts flaksalt
1 ss frisk rosmarin, grovhakket
65 gr ruccola
150 gr soltørkede tomater

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevares saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til indrefiletens gode, milde smak.

  1. Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  2. Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.
  4. Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Oppskrift fra

Tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Relaterte oppskrifter